دکتر فاضل نظری، مدیر عامل کانون پرورش فکری در نشست فصلی مدیران ستادی و استانی کانون زبان ایران در شیراز با تاکید بر اهمیت توجه جامعه به مقولۀ فرهنگ عنوان کرد: پرداختن به آموزش زبانهای خارجی صرفا کافی نیست، بلکه زبان آموزان باید در حین یادگیری زبان با مقولهها و ارزشهای فرهنگی نیز آشنا شوند تا زبان به عنوان ابزاری برای ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی پرکاربرد شود و این فرصت ارزشمند را نباید از دست داد.
به گزارش روابط عمومی کانون زبان ایران، ایشان ادامه داد: اساس پیشرفت هر کشور و ملتی بها دادن به ارزشهای فرهنگی است و تا زمانی که آحاد جامعه به ارزشهای فرهنگی خود بیتوجه باشند معضلات اجتماعی قابل حل نخواهد بود.
وی فقر فرهنگی را زمینهساز بروز بسیاری از مشکلات و نابسامانیهای اجتماعی دانست و تصریح کرد: بخش قابل توجهی از رفتارهای خوب یا بد انسانها ریشه در آموختههای فرهنگی آنها دارد و همه باید تلاش کنیم کودکان و نوجوانان بر پایههای درست فرهنگی رشد کنند.
نظری، فرهنگ را مجموعهای از باورها، ارزشها، اعتقادات، آداب، رسوم و رفتارها تعریف کرد و گفت: با این همه، فرهنگ و ارزشهای مرتبط با آن امری نسبی است و در هر جامعه با جامعه دیگر تفاوت دارد؛ کما اینکه ممکن است موضوعی مشترک در یک جامعه ارزش و در جامعهای دیگر ضد ارزش به حساب آید.
وی با اذعان به اینکه تاثیر فرهنگ و فعالیتهای فرهنگی در بستر زمان قابل مشاهده است، ابراز داشت: فرهنگ، موضوعی مهم، زمانبر و هدایتگر است و اصلاح مشکلات و ساختار اجتماع هم تنها از مسیر فرهنگ میگذرد.
مدیر عامل کانون پرورش فکری خاطر نشان کرد: نگرشهای افراد تعیین کننده موضع آنها در قبال پدیدههای گوناگون و رفتار آنها در محیط زندگی است؛ بنابراین آموختن زبان آنگاه مفید و کارساز خواهد بود که زبانآموزان در کنار فراگیری زبان با ارزشهای فرهنگ ایرانی- اسلامی خود آشنا شده و مقتضیات آن را در تعاملات و رفتار روزمره مد نظر داشته باشند.