به نقل از گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا امروزه به ضرورت دانستن یک زبان خارجی پی برده اید. در این مطلب به شما میگوئیم که چرا نباید بیشتر از این رفتن به کلاس زبان را به تعویق اندازید.
برای یادگیری یک زبان خارجی ممکن است انگیزههای مختلفی داشته باشید مثل سفر، موقعیت شغلی بهتر و کسب درآمد بیشتر و از همه مهم تر، سلامتی بیشتر مغز و ذهن.
افزایش قابلیتهای شناختی: بر اساس مقالهای در سال ۲۰۱۴ در نشریه The Atlantic magazine، یادگیری یک زبان دیگر باعث شکوفایی قابلیتهای شناختی و تواناییهای شما میشود. به عنوان مثال و بنا بر این مقاله، توسعه مهارتهای زبانی، به بهبود توانایی افراد در ریاضیات، مهارتهای خواندن و حتی تمرکز بیشتر کمک میکند. این مقاله یادآور میشود که افزاد چند زبانه، معمولا در آزمونها موفقتر ظاهر میشوند و عملکرد بهتری دارند.
همچنین، به عنوان یک نکته شگفت انگیز در این مقاله آمده که یادگیری یک زبان خارجی جدید، به شما در جلوگیری از اشتباهات، که در مقاله تحت عنوان «تلههای شناختی» آمده، کمک میکند. نکته قابل توجه این است که بزرگسالانی که در حال یادگیری یک یا دو زبان خارجی هستند، میتوانند جلوی پیشرفت زوال شناختی را که منجر به پیری مغز میشود، به شکل محسوسی بگیرند. نشریه آمریکایی The Atlantic نیز در مقالهای به این موضوع اشاره میکند افرادی که به غیر از زبان مادری خود، به زبان دیگری صحبت میکنند، نسبت به سایر افراد دیرتر به زوال عقل دچار میشوند.
تقویت اعتماد به نفس: بسیاری از افراد با تصور این که فرایند یادگیری زبان جدید دشوار و دست نیافتنی است، از آن خود داری میکنند. در حالی که با شروع این فرایند و حتی با برداشتن گامهای کوچک، با آزمودن و نشان دادن مهارتهای خود میتوانید تحت تاثیر قرار بگیرید یا دیگران را تحت تاثیر قرار دهید. واقعیت این است که با فراگیری یک زبان جدید، اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد، چون این مهارت به شما در برقراری ارتباطهای موثر کمک میکند.
به حداکثر رساندن ظرفیت کسب درآمد: بسیاری از مشاغل پردرآمد نیازمند مهارتهای زبانی و افراد دو زبانه و چند زبانه است. نشریه علمی آمریکایی Scientific American، ادعا میکند تنها ۹ درصد از بزرگسالان آمریکایی میتوانند به دو زبان صحبت کنند.
افزایش شناخت در حوزه فرهنگ: زمانی که یک زبان خارجی جدید را فرا میگیرید، در موقعیتهای خاصی به شما کمک میکند تا از مهارتهای کلامی تازه به دست آمده خود، استفاده کنید. میتوانید از این طریق، با افزایش فهم و درک از خود، اطراف و تاثیرات فرهنگی، با دیدگاههای مختلف، فرهنگها و آداب و رسوم مختلف آشنا شوید و وارد یک دنیای جدید دیگر شوید.
افزایش خلاقیت: یادداشتی در نشریه Huffington Post blog، یادآور میشود که صحبت کردن با یک زبان دیگر، تمرین افزایش خلاقیت برای ذهن و مغز است. در واقع در حین صحبت کردن به زبانی دیگر، ذهن شما در ساختاری متفاوت قرار میگیرد و شما را وادار میکند به روشهای انتزاعی فکر کنید. این یادداشت همچنین مینویسد یادگیری زبانهای خارجی، مهارت برنامه ریزی، انعطاف پذیری شناختی و تواناییهای حافظه را که سه ضلع مثلث خلاقیت است، تقویت میکند.
افرایش مهارت چند وظیفهای: کسانی که به بیشتر از یک زبان صحبت میکنند، به سرعت در حال تغییر هستند و به خصوص در موقعیتهایی که از یک زبان به زبان دیگر روی میآورند. روزنامه بریتانیایی Daily Mail مینویسد صحبت کردن به زبانهای دیگر، ذهن را مدام مجبور به تمرین و تغییر میکند. کلیشهای رایج در میان مردم میگوید، احتمال این که کسانی که به چند زبان صحبت میکنند، این زبانها را با یکدیگر ترکیب کنند زیاد است، در حالی که برعکس، مهارت چند زبانی به افراد کمک میکند تمرکز بیشتری داشته باشند و بتوانند در یک زمان، چند وظیفه را پیش ببرند.