دکتر مهدی ذوالفقاری، رییس کانون زبان ایران ضمن ابراز خرسندی از حضور در جشن گرامیداشت روز پژوهش خود را یک پژوهشگر عنوان کرد و افزود: از زمانی که در جمع شما عزیزان در این مجموعه حضور پیدا کردم به همۀ دوستان گفتم که من یک پژوهشگر هستم و علاقه زیادی به کار پژوهشی دارم و اگر از این مجموعه هم جدا شوم باز به امر پژوهش خواهم پرداخت.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کانون زبان ایران، رییس کانون زبان ایران عنوان کرد: به خودم میبالم که دوستان و همکارانی همچون شما عزیزان دارم، شما را جمع لایق و ارزشمندی میدانم و امیدوارم برگزاری این قبیل نشستها و برنامهها در این حوزه استمرار داشته باشد و برای اینکه هویت و برساختهای که وجود دارد همچنان تقویت شود، نیاز است این گفتگوها و نشستها به صورت پیوسته برگزار گردد.
دکتر ذوالفقاری ادامه داد: هدف از برگزاری این جلسات و برنامهها این است که به نتایجی ملموس و کاربردی دست یابیم که برای ما ثمرهای داشته باشد. شاید حتی نقطۀ افتراق ما با دانشگاهها نیز در همین موضوع باشد که در دانشگاه و مراکز پژوهشی صرفا در حوزۀ نظریهپردازی فعالیت میکنند اما ما در این جا مستقیما با جامعه در ارتباط هستیم. اقدام ما، روش آموزشی شما و ... مستقیما در جامعه مخاطب اثرگذار و قابل اندازهگیری است و شاید نقطۀ مهم کار ما همین موضوع باشد.
وی اظهار داشت: ما در کانون زبان ایران اگر وقتی صرف کردهایم و کاری را انجام دادهایم حتما باید معوض آن را میدیدیم و اندازهگیری میکردیم و به معنای دیگر کار عبث انجام ندادهایم. ممکن است که آن فعالیت ما به غایت نبوده باشد و به آن اشکالاتی نیز گرفته شده باشد اما اگر خودمان اشکالاتمان را نبینیم دیگران آن را به روی ما خواهند آورد پس مجبوریم تا در جبهههای مختلف و زمینههای متفاوت کار کنیم.
ذوالفقاری گفت: ما راه سختی در پیش داریم و فشار مضاعفی را نسبت به دورههای دیگر متحمل شدهایم. مثلا برای ما بسیار راحتتر بود که همان کاری که قبلا انجام میشد را ادامه دهیم اما رفتیم و مصوبۀ 1026 شورای عالی آموزش و پرورش را گرفتیم. ما نیاز به یک اصلاحات ساختاری داریم که زمانبر است اما همین قدر که این آگاهی در این سیستم به وجود بیاید و دیگران نتوانند به سادگی آن را از بین ببرند، نشان از این دارد که ما رو به جلو حرکت کردهایم.
رییس کانون زبان ایران ادامه داد: صرف نظر از اینکه ما یکسری تکالیف آموزشی از قبیل تصحیح سیستم آزموندهی، اصلاح روشهای آموزشی، به روز رسانی منابع آموزشی، تولید محتوای کمک آموزشی و ... داریم اما احساس میکنم که کارهای دیگری، بیشتر از این موارد از ما برمیآید که مثلا به دنبال فرآیندهای ساختاری برویم که البته تلاشهای زیادی هم در این حوزه انجام دادهایم که نتایج آن مشخص است. کانون زبان ایران پیش از این شعبهای فکر میکرد و بعد از این لازم است بینالمللی فکر کند.
وی با اشاره به برگزاری موفق وبینارهای آموزشی در کانون زبان ایران و جذب مخاطب بیشتر در این حوزه در هر ترم گفت: بخشی از این جریان همت شما عزیزان را میطلبد، همت یعنی گفتمانسازی برای این موضوعات. باید در مورد دستاوردهایی که در اینجا مطرح میشود صحبت شود و برگزاری دورههای تخصصی جدی گرفته شود. اگر اتفاق خوبی در این مجموعه افتاده است توسط شما رقم خورده است و لازم است با گفت و گو و ایجاد فضاهای مناسب مطرح شود و به این ترتیب سطح اندیشهورزی همکاران از آن چه که هست بالاتر رود.
توجه به سیستم نمرهدهی، ایجاد یکپارچگی، تمرکزگرایی و پرقدرت اجرا کردن فعالیتها، داشتن وسعت نظر و سعهصدر در انجام اقدامات مهم، همکاری و همیاری در انجام فعالیتهای میان بخشی و... از دیگر موضوعاتی بود که رییس کانون زبان ایران بر آنها تاکید کرد.