مراسم افتتاحیۀ دورۀ ضمن خدمت (توسعۀ حرفهای) مدرسان جدیدالورود کانون زبان ایران با حضور رییس کانون زبان ایران و جمعی از معاونان، مدیران ستادی و استانی، مسئولان و مدرسان به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کانون زبان ایران، رییس کانون زبان ایران در این مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان دوره اظهار داشت: یکی از دغدغههای ما از ابتدا بحث توانمندسازی خانوادۀ بزرگ کانون زبان ایران بود، اگر از توانمندسازی صحبت میکنیم به این معناست که دغدغۀ آتیۀ این مجموعه را داریم. مجموعۀ کانون زبان ایران با قدمت و پیشینۀ بزرگی که دارد و با آیندهای که برای آن ترسیم کردهایم ممکن است با چالشهای آموزشی، مدیریتی، اجرایی و حتی فرهنگی مواجه شود و برای همین برگزاری یک دورۀ ضمن خدمت مدون و منسجم را در این مجموعه ضروری دانستیم.
برگزاری دورۀ ضمن خدمت برای کارکنان نیز از موضوعاتی بود که دکتر مهدی ذوالفقاری به آن اشاره کرد و افزود: توجه به موضوعات روانشناسی در دورههای ضمن خدمت کارکنان بسیار حائز اهمیت است و کارمندان و مدرسان باید روانشناسی آموزش را فرا بگیرند. ما باید در این مجموعۀ آموزشی کارکرد داشته باشیم. رسالت ما فقط آموزش نیست بلکه باید فرهنگسازی هم انجام دهیم. شواهد زیاد حاکی از آن است که زبانآموزان بیشتر از پدر و مادرشان از مدرسان خود یاد میگیرند و کودک و نوجوانی که زبان میآموزد قطعا دنیایش تغییر خواهد کرد.
ذوالفقاری با اشاره به اهمیت نقش مدرسان در فرآیند تدریس عنوان کرد: به اقتضاء شرایط باید بدانیم که با زبانآموزان چطور رفتار کنیم، ما با نسلی مواجه هستیم که باید با زبان خودش با آن حرف بزنیم. خداوند به ما عنایتی کرده است و در گلوگاهی مثل آموزش زبان در کشور قرار گرفتهایم. نفع علم شما در تکثیر آن است و باید زبانآموزان را به یادگیری علاقهمند کنیم و این گفتمان را توسعه دهیم. کانون زبان ایران مجموعۀ بزرگی است، باید بزرگ بماند و از این هم بزرگتر شود.
معیشت کارکنان و مدرسان از دیگر موضوعاتی بود که رییس کانون زبان ایران به آن پرداخت و گفت: ما تمام تلاشمان را برای بهبود شرایط انجام دادهایم ولی با الگوی مطلوب فاصلۀ زیادی داریم اما مهم این است که در مسیر قرار داریم؛ برای این ماموریت مهم همه باید تلاش کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ما هیچ بنبستی نداریم و از هر پیشنهاد و ابتکاری استقبال میکنیم. فکر نمیکنم دورهای در کانون زبان ایران بوده باشد که فاصلۀ پیشنهاد یک ایده تا اجرای آن آنقدر کوتاه باشد. در این دوره ستاد کانون زبان ایران با کارشناسان استانی ارتباط گستردهای داشته است. این فرصتی است که باید قدر آن را بدانید و آن را توسعه دهید.
ذوالفقاری در خصوص اهمیت آموزش آنلاین بیان کرد: ظرفیت فیزیکی ما در کانون زبان ایران محدودیت دارد اما در ظرفیت آنلاین هیچ محدودیتی نداریم و میتوانیم در شهرها و روستاهایی که دسترسی برای شرکت در کلاسهای حضوری کانون زبان نیست ظرفیت آنلاین را در بخشهای انگلیسی و غیرانگلیسی برجسته نماییم. ما بزرگترین و مهمترین مجموعۀ آموزشی در کشور هستیم که عدالت آموزشی را توسعه دادهایم.
تعریف دورهها و ماموریتهای ویژه، اجرای جمعه فیلم در سایر استانها، مشارکت در برگزاری وبینارها و ... از دیگر موضوعاتی بود که رییس کانون زبان ایران در این جلسه به آنها پرداخت.
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، دکتر مصطفی میرزایی، معاون آموزشی کانون زبان ایران با اشاره به اهمیت برگزاری دورههای ضمن خدمت عنوان کرد: این دوره ماحصل همکاری دو معاونت آموزش و پژوهش و برنامهریزی آموزشی است و به نوعی میتوان گفت که برگزاری آن در کانون زبان ایران بیسابقه بوده است. ایدهآل ما این بود که دوره به صورت حضوری و کارگاهی در 31 استان کشور برگزار شود اما به سبب مضیقههایی که وجود دارد این امکان برای ما میسر نشد.
وی افزود: کارشناسان برگزار کنندۀ هر پودمان از با سابقهترین و حاذقترین همکاران ما هستند که تجربۀ چند دهه همکاری با کانون زبان ایران و سایر موسسات آموزشی را دارند و پودمانی که تدریس خواهند کرد تخصص این عزیزان است. همچنین تلاش شده تا جمعیت کلاسها زیاد نباشد و هر پودمان به صورت منسجم برگزار شود.
انعقاد تفاهم نامۀ همکاری با وزارتخانههای مختلف، مشارکت فعال در 2 طرح عمده با آموزش و پرورش، برگزاری آزمونهای آزمایشی متعدد در بخشهای انگلیسی و غیرانگلیسی، برگزاری دورههای ویژه، به روزرسانی محتواهای آموزشی بخشهای عربی، فرانسه و آلمانی، تاسیس شبکۀ نخبگان و برگزاری وبینارهای آموزشی از دیگرموضوعاتی بود که میرزایی به آنها پرداخت.
معاون آموزشی کانون زبان ایران با اشاره به مزایای تدریس در این مجموعۀ آموزشی ادامه داد: برنامۀ درسی، روش تدریس، محتوا و فضای آموزشی کانون زبان ایران حاکی از آن است که همکاران آموزشی ما به ویژه مدرسان عزیز همت و تلاش زیادی دارند. همۀ ما به نسبت سایر موسسات بار کاری بیشتری را به دوش میکشیم و تفاوتهای زیادی داریم و همین تفاوت است که ما را به عنوان پیشتاز موسسات آموزش زبان در کشور مطرح کرده است. درکنار زحماتی که این عزیزان میکشند، ما هم تلاش کردهایم تا این زحمات را به نوعی جبران کنیم. تمام وقت شدن، بیمۀ کامل و نردبان شغلی که در کانون زبان برای مدرسان ترسیم شده است در موسسات دیگر وجود ندارد. کانون زبان یک موسسه صرف نیست و به همین دلیل مدرسانی که جذب کانون زبان شدهاند مطمئن باشند اگر فعالیتهایشان گسترده باشد، تعامل داشته باشند و بتوانند به لحاظ کمی و کیفی رضایتمندی ایجاد کنند حتما میتوانند از این نردبان به سطوح بالاتر ارتقا پیدا کنند.
ارزش طول عمر مشتری از دیگر موضوعاتی بود که دکتر میرزایی به آنها پرداخت و ادامه داد: مشتریان کانون زبان ایران بسیار باوفا هستند و بنابراین ما هم باید خدماتی به این عزیزان ارائه کنیم که متفاوت از سایر موسسات باشد تا بتوانیم این وفاداری را حفظ نماییم.
وی در خصوص دورۀ ضمن خدمت گفت: این دوره با هدف بازآموزی مدرسان عزیز کانون به عنوان سرمایۀ اصلی این مجموعه و کمک حرفهای به ایشان طراحی شده است.
میرزایی افزود: شما عزیزان باید بدانید که ما تسهیل کنندۀ این راه هستیم و آن کسی که باید قدم اصلی را بردارد خود شما هستید، خودتان هستید که میبایست مسئولیت این فرآیند پیچیده و سخت و البته جذاب را به عهده بگیرید.
ایشان در بخش پایانی سخنانش از زحمات ارزشمند دکتر معصومه کریمی، مدیر امور مدرسان قدردانی نمود و خاطر نشان کرد که این دوره که به همت ایشان و کارشناسان محترم مدیریت امور مدرسان در حال برگزاری است، میبایست در آینده نیز با انسجام و به صورت مستمر برای سایر گروههای مدرسان خدوم کانون زبان طراحی و اجرا شود و مشوقهای لازم برای مدرسانی که در دورههای توسعۀ حرفهای حضور فعال دارند در نظر گرفته شود.
در ادامه این مراسم دکتر سامان سلیمانی، معاون پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به چندین بازدید استانی که توسط وی به تازگی انجام شده بود، اظهار داشت: در بازدیدهای استانی سعی ما بر این بوده است تا مسائل را از دید پژوهشی (نه فقط پژوهش زبان انگلیسی بلکه روندی که دچار مشکل است) بررسی نماییم. زمانی که در محیط و میدان قرار میگیریم مسائل را واضحتر و بهتر درک و دقیقتر حل خواهیم کرد. تلاش ما بر این است تا با تقویت دورههای ضمن خدمت برخی از این مسائل مرتبط را حل نماییم تا در دورههای بعدی بتوانیم از ابتدائیات خارج شده و در بعد توسعۀ حرفهای قرار بگیریم و تاثیر این دورهها را در آموزش مدرسانمان نیز ببینیم.
وی در خصوص نقش مهم مدیران استانی در این حوزه گفت: مدیران استانی باید در مسائل آموزشی و پژوهشی مداخلۀ مثبت داشته باشند و تا جایی که امکان دارد مدرسان را با معاونتها مرتبط نکنند زیرا با شناخت نزدیکتر و درستتری که آنها از مدرسان دارند می توانند موضوعات را مدیریت کرده و به خوبی تاثیرگذار باشند.
در بخش پایانی این مراسم دکتر معصومه کریمی، مدیر امور مدرسان، دکتر یاسر زنگنه، مدیر آموزش، سحر اسکندری، مدیر بخش آموزشهای ویژه، دکتر مرجان عبدی، مدیر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت و دکتر حسین آجورلو، مدیر کانون زبان استان تهران به ارائۀ توضیحاتی در خصوص این دوره پرداختند.