رییس کانون زبان ایران بر تعامل بیشتر بین دانشگاه و کانون زبان تاکید کرد

رییس کانون زبان ایران بر تعامل بیشتر بین دانشگاه و کانون زبان تاکید کرد
دکتر غلامرضا، کیانی، رییس کانون زبان ایران در ابتدای نشست هم‌اندیشی دانشگاهیان و کانون زبان ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان در این نشست عنوان کرد: استادان، مدرسان، مدیران، کارشناسان و دانشجویان عزیز در جای جای این سرزمین به استمداد طلبی "ایران برای کانون، کانون برای ایران" لبیک گفته و با نگاه یادگیرنده مادام‌العمر، امروزمان را به کلاس پرباری از یاددهی-یادگیری تبدیل خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون زبان ایران، وی ادامه داد: سر تعظیم در برابر عظمت فداکاری و ایثار کسانی که اقتدار آینده ایران اسلامی را در گرو کانون گرم کلاس و یادگیری و رشد استعدادهای نونهالان آن می‌دانند، خم کرده و دست یاری‌شان را به گرمی می‌فشاریم.

 کیانی گفت: آمده‌ایم بگوییم تنها با اتخاذ رویکرد هم‌افزایانه و با اعتقاد راسخ به این نکته که "همه چیز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر نزاده‌اند"، می‌توانیم و باید با یادگیری از یکدیگر دین‌مان را به استعدادهای سرشار فرزندان وطن ادا کنیم.‌ آمده‌ایم با هم بیاندیشیم و از عمق وجودمان ندا سر دهیم که آموزش زبان می‌تواند نه فقط آموزش زبان بلکه آموزش زندگی، نظم، فرهیختگی، حریت، ایران دوستی، جهان وطنی و در یک کلام محملی برای تربیت شهروند مسئولیت پذیر قرن 21 باشد.

رییس کانون زبان ایران 2

رییس کانون زبان ادامه داد: این مهم چه سهل است و ممتنع، سهل است اگر همه با هم بخواهیم، ممتنع است اگر هر کس راه خود رود. اگر دانشگاه، صنعت آموزش زبان، آموزش و پرورش و همه کسانی که به نوعی ذی‌ربط و ذی‌نفع این مهم هستند؛ با هم بخواهند چرا نتوانند؟ و چرا این راه سهل نباشد و اما چرا ممتنع؟ ممتنع از این منظر که اگر هر ذی‌ربط و ذی نفعی راه خود رود، مقصد یگانه نَبُدی بود و بی مقصدی را توفیق همی یار نَبُدی.

کیانی خطاب به دانشگاهیان، استادان و عاشقان کلاس و یادگیری عنوان کرد: جمع شده‌ایم بگوییم محل ارتباط صنعت آموزش زبان و دانشگاه همین‌جا است. قدمتان را طوطیای چشم کانون گرممان می‌نماییم و عمیقا بر این باوریم که نه دانشگاه بدون لمس نزدیک و اندیشیدن به صدها مساله واقعی کف کلاس و مدرسه و لحظه لحظه تعامل فراگیر با معلم، کتاب، آزمون، مدیر، همکلاسی، محیط و ده‌ها متغییر اثر گذار دیگر، در ماموریت مهم خدمت به وطن موفق می‌شود و نه صنعت آموزش می‌تواند بدون بهره‌مندی از دانش بنیادین اصحاب نظر راه خود را به درستی پیدا کند. اگر چنین نبود چرا نیاکان‌مان مکتب را ممزوجی از نظر و عمل می دیدند؟ چرا دارالفنون‌مان را با ترکیب نظر و عمل بنیان نهاده‌اند؟

رییس کانون زبان ایران

وی افزود: کانون گرم ما می‌تواند و باید صحنه حقیقی ترکیب نظر و عمل باشد. مگر نه این است که مسئولیت اصلی دانشگاه و استاد مسئله یابی، مسئله شناسی و پژوهش برای یافتن راه حل مساله است؟ مگر نه این است که دانشگاه اساسا برای ایجاد رُشد واقعی و تولید ثروت دانش بنیان به وجود آمده است؟ مگر نه این است که بر اساس ادبیات غنی دانشگاه‌پژوهی ماموریت‌های سه‌گانه انتقال، تولید و کاربردی کردن دانش بدون ممزوج شدن حقیقی با یکدیگر راه به بیراهه دارند؟ اگر چنین است چه جایی بهتر از کانون زبان ایران برای هم‌زبانان و همدلان که دوباره دل به کانون ایران سپارند و از خوان گسترده مسائل واقعی و عدیده آن و با چشمان نافذ پژوهشگری و نظریه‌پردازی عمل‌گرایانه بهرمند شوند.

کیانی گفت: اگر از دانشگاه روی برگردانیم، اگر به دانشگاه به عنوان عقل منفصل، خردگرا و اندیشه‌ورز روی نیاوریم، کارمان زار است. لازم است از لاک خود بیرون بیاییم و دوباره یکی شویم، تنها با یکی شدن ما می‌‌توانیم و این مهم فقط با خواستن میسر است، خواستن از عمق وجود، خواستنی از سر حب وطن، خواستنی از عمق تواضع و فروتنی و دست یاری دراز کردن.

هم اندیشی

رییس کانون زبان ایران خطاب به سیاست گزاران و دانشگاهیان گفت: سیاست‌گزاران عزیز از برج عاج خود ساخته فرود آئییم و خود را نیازمند دانشگاه بدانیم. دانشگاهیان فرهیخته، از عرصه نظر صرف فرو کاهیم و به عرصه عمل نیز بپردازیم. میدان عمل اینجاست و سفره بی‌انتهایش برای همه عاشقان دانشگاهی باز است؛ نه فقط برای هم‌زبانان بلکه برای ده‌ها رشته تربیتی، مدیریتی، اقتصادی، بازرگانی، بین‌المللی، ارزشیابی، فناوری ، مهندسی و ده‌ها رشته دیگر. مسیر دو جانبه نظر و عمل، فرضیه و آزمون، شناخت و کاربرد همین جا فراهم است نه فقط برای ایران بلکه چرا به منطقه نیندیشیم؟ چرا به فرزندان محروم افغانستان، عراق، سوریه، تاجیکستان و دیگر کشورهای اطراف نیندیشیم؟ مگر نه اینکه ما ادعای تمدن کهن داریم؟ مگر نه این است که تعمیق تمدن ایرانی اسلامی از مسیر آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان میسر است؟ مگر نه این است که اقتدار پایدار از دل دیپلماسی فرهنگی بر می آید؟ و مگر نه این است که ابزار دیپلماسی زبان‌های بین‌المللی است؟ اگر چنین است چه جایی بهتر از سرمایه‌گذاری در کانون زبان ایران که امروز فقط هشت زبان بین المللی دنیا را آموزش می دهد، مگر نمی‌شود  هشت به هجده و بیشتر برسد، می‌شود اگر همه با هم باشیم و اگر جامعه را به این درک عمیق برسانیم که یادگیری یک زبان جدید یعنی تبدیل شدن به یک انسان جدید و تحول آفرین.

وی با اشاره به افتخارآفرینی زبان‌آموزان کانون زبان در آزمون سراسری امسال گفت: نشان به آن نشان که جوان نازنین خطه آذربایجان غربی، آقای امیر حسین زرندی نفر اول کنکور سراسری رشته زبان سال جاری و آقای پارسا فتحی، زبان آموز استان اردبیل نفر دوم کنکور سراسری علوم تجربی شده است.رییس کانون زبان 3

ایشان در خصوص اهمیت برگزاری این نشست عنوان کرد: مسائل روزمره نیز از دل تعامل با دانشگاه می‌تواند حل و فصل شود. مگر نه این است که به امید خدا با کنار رفتن بیماری کرونا، احتمالا به ساختمان‌های جدید و مجهز نیاز داریم؟ پس چه جایی بهتر از ظرفیت‌های تعطیل مانده ساختمان‌های بسیار مناسب و مجهز و چه بسا به مراتب ارزان تر دانشگاه های دولتی و غیر دولتی در اقصی نقاط کشور. اگر الگوی مصوب مشارکت نوع اول و دوم و یا مدل اجاره کار گشاست چرا دانشگاه نه؟ اگر تبلیغات هدفمند برای جلب زبان‌آموز مسئله ماست چه جایی بهتر از این جمع مرجع و فرهیخته و چه رسانه‌ای بالاتر از خبرگزاری ها که در این روزها و روز های آینده و در آستانه روز خبر نگار سنگ تمام گذاشته و میگذارند . مگر شناساندن کیفیت وظیفه نیست؟ اگر هست آیا خانواده‌ها برای انتخاب محل آموزش زبان فرزندان‌شان از متخصصان زبان نمیپرسند؟ اگر آری چه جمعی مرجع‌تر از جمع امروز و جمع‌های فرداها.

وی ادامه داد: اگر مشتری مداری اصل است چه مشتری بهتر از خیل عظیم دانشجویان میلیونی دانشگاه‌های کشور برای آموزش زبان در مراکز درون کانونی و برون کانونی؟ اگر بخش  EAP  و  ESP  ما رونق ندارد، کجا بهتر از دانشگاه؟  اگر تافل و آیلتس و ماک می‌خواهیم چه کسانی بهتر از دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها؟ اگر در کوتاه مدت و میان مدت تحلیل سیستم کانون مورد نیاز مبرم ماست چه کسی بهتر از مرحوم دکتر امین ناصری عاشق این سرزمین و صد ها امینان ناصر و ناصران امین دیگر که از مسیر رساله‌های دکتری و فوق دکتری و پروژه‌های زود بازده و تقریبا رایگان، هم کار دانشجو را به سرانجام برسانند و هم مشکل ما را حل کنند؟

رییس کانون زبان

کیانی گفت: اگر بازاریابی و نیاز سنجی مشتری مدار مسئله ماست چه کسانی اصلح تر از دانشگاهیان عرصه صنعت و بازریابی علمی و دیجیتال؟ اگر تحلیل مشاغل و توانمند سازی بدنه کانون مسئله است چه کسانی برازنده‌تر از نازنینان دانشگاهی و متخصص منابع انسانی؟ اگر استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد مسئله است چه کسانی بهتر از نازنینان صاحب تجربه و نظر در دانشگاه ها و متخصصین دکتری و فوق دکتری ارزشیابی؟ اگر تولید محصولات دانش بنیان در نگاه ماست چه شرکت‌های فناوری بهتر از شرکت‌های فن آور و مراکز رشد دانشگاهی؟ با ده‌ها مصداق و دلیل این‌چنینی عمیقا بر این باوریم که براساس شعار محوری "ایران برای کانون و کانون برای ایران" یعنی این‌که اراده یکایک ما رهگشای اعتلای نهاد برای کودک امروز، نوجوان فردا و نسل آینده و با سرلوحه قرار دادن کارایی، اثربخشی، نمونه‌پروری و نوآوری برای آینده‌ای روشن، آرمانی و نویدبخش خواهد بود.  

وی ادامه داد: از این رو با عنایت به سوابق گذشته همکاری با انجمن‌های علمی و کنفرانس‌های مختلف و افتخار به اینکه اولین اقدام تشویقی برای مدرسان عزیز تصمیم قطعی برای پرداخت کلیه هزینه‌های به عضویت درآوردن بیش از نیمی از آنان در انجمن های علمی مرتبط با هدف توانمندسازی و هویت‌بخشی بیشتر به آنان بوده است، تعامل با دانشگاه و انجمنهای علمی را شروع کردی.  براساس راهبردهای 14و7،8،10 سند راهبردی کانون و بسیاری از مفاد برنامه اقدام 1400-1395 مبنی بر "توسعه پژوهش‌های مرتبط با نیازهای سازمان" "آینده‌پژوهی و تولید محصولات دانش‌بنیان" و "ارتقای کیفیت آموزشی با بهره‌گیری از روش‌های نوین علمی" و "توسعه همکاری با سایر سازمانها در سطوح ملی و بین المللی" ایجاد ارتباط هدفمند و نظام‌مند با دانشگاه را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 نشست هم اندیشی

کیانی در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: توفیق در این راه پرفراز و نشیب نیازمند سماجت، پیگیری، امیدوار بودن و البته صبوری است. صد البته ایجاد هم گفتمانی که یکی از مهمترین اهداف این هم اندیشی است بسیار رهگشا است، از این روی به این جمع بسیار دل بسته‌ایم و صد البته به توان کانونیان و تعلق سازمانی آنان بیشتر دلبسته و امیدوار هستیم.

گفتنی است، نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه و کانون زبان امروز دوشنبه ۱۱ مردادماه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ بهصورت ترکیبی (حضوری-مجازی) در حال برگزاری است. پخش زنده این مراسم را می‌توانید در صفحۀ اینستاگرام ilinews و صفحۀ آپارت ilichannel مشاهده کنید.

۱۱ اَمرداد ۱۴۰۰ ۱۲:۰۴
تعداد بازدید : ۱,۲۷۵
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.
 

درباره ما

کانون زبان ایران به عنوان معتبرترین، قدیمی‌ترین و بزرگترین مؤسسه‌ آموزش زبان‌های خارجی در ایران از سال 1304 تحت عنوان انجمن ایران و آمریکا در تهران شروع به فعالیت کرده است. ادامه...